Paavo Tervonen

Suomi

Hei,
minulla oli ilo ja kunnia saada kutsu arvostelemaan junior handler karsintakilpailu Helsingin maailman voittajaan 2025. Aloitin oman junior handler urani vuonna 2004 osallistumalla ensimmäiseen junior handler -kilpailuun perheemme australianterrierin kanssa. Siitä lähtien kilpailin ympäri Suomea melkein viikoittain ja koirien esittäminen vei minut mukanaan.
Ikimuistoisin kilpailu minulle on Tukholman maailmannäyttely vuonna 2008, jolloin voitin maailmanmestaruuden yhdessä oman australianterrierini kanssa maailman kuulun yhdysvaltalaisen ammattihandlerin Peter Greenin tuomaroimana. Terrierit ovat olleet aina lähellä sydäntäni, mutta olen niiden lisäksi esittänyt koiria kaikista roturyhmistä. Tutustuin vuonna 2007 Juha Palosaareen, jolta sain ensimmäisen kettuterrierini ja rotu vei minut mukanaan. Myöhemmin vuonna 2018 liityin osaksi Juhan kennelnimeä ”Starring”.
Koirien esittämisessä arvostan rauhallisuutta ja oikeaa asennetta kehässä. Junior handler -kilpailu ei poikkea pääpiirteiltään normaaleista rotukehistä, vaan esittäjän tulee saada koiran parhaat puolet esiin mitään ylimääräistä esittämisessä korostaen. Kaikkein tärkeintä on muistaa, että vaikka kyseessä on kilpailu, kehässä tulee olla hauskaa niin esittäjällä kuin koiralla.
Nähdään Helsingissä elokuussa!