Säännöt ja ohjeet osallistujille

Maailman Voittaja 2025 -näyttelyssä noudatetaan FCI:n ja Suomen Kennelliiton koiranäyttelysääntöjä. Näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan sääntöjä ilmoittaessaan koiransa näyttelyyn.

Maailman Voittaja 2025 -näyttelyyn saavat osallistua vain FCI:n tunnustamien maiden kenneljärjestöissä rekisteröidyt koirat.

Koirien hyvinvointi ja terveys ovat aina etusijalla koiranäyttelyissä, ja koiran hyvinvointi on näytteilleasettajan vastuulla.

Typistettyhäntäiset ja -korvaiset koirat

Koirat, joilla on typistetty häntä tai typistetyt korvat, eivät saa osallistua Suomessa järjestettäviin -koiranäyttelyihin.

Kivesvikaiset koirat

FCI:n sääntöjen mukaan kivesvikaiset koirat tai lääketieteellisistä syistä kastroidut koirat, joilla on eläinlääkärintodistus, saavat laatuarvostelun ”hylätty”.

Väliaikaisesti hyväksytyt rodut

Seuraavat FCI:n väliaikasesti hyväksymät rodut eivät kilpaile CACIBista, mutta voivat saada Maailman Voittaja -tittelin ja voivat osallistua ryhmäkilpailuihin (tilanne 1.1.2023):

Ryhmä 1: australian stumpy tail cattle dog, lancashirenkarjakoira, pieniamerikanpaimenkoira, tsekinpaimenkoira
Ryhmä 2: continental bulldog, transmontanonmastiffi
Ryhmä 3: valencianterrieri
Ryhmä 5: jakutianlaika, kintamani-balinkoira
Ryhmä 6: eestinajokoira, maremmanajokoira
Ryhmä 9: prahanrottakoira

Rodut, jotka eivät ole FCI:n hyväksymiä

Seuraavat rodut, jotka eivät ole FCI:n hyväksymiä, mutta ovat Pohjoismaisen Kennelunionin hyväksymiä, eivät kilpaile CACIBista, niille ei jaeta Maailman Voittaja -titteliä eivätkä ne osallistu ryhmäkilpailuihin (tilanne 1.1.2023): itäeuroopanpaimenkoira, medimurjenkoira, amerikankarvatonterrieri, amerikankääpiökettuterrieri, amerikanrottaterrieri, andalusianrottakoira, biewerterrieri, tenterfieldinterrieri, american eskimo dog, dansk spids, hälleforsinkoira, valkoinen ruotsinhirvikoira, bluetick coonhound, englantilais-venäläinen ajokoira, gotlanninajokoira, plottinajokoira, venäjänajokoira, walkerinpesukarhukoira, saint-usugenspanieli, puolanmetsästysspanieli, venäjänspanieli, markiesje, venäjänbolonka

Tunnistusmerkinnät

Kaikkien näyttelyyn osallistuvien koirien on oltava tunnistusmerkitty Kennelliiton hyväksymällä tavalla (joko Lifechip (Indexel)- tai Datamars-mikrosiru tai tatuointi). Kennelliitto hyväksyy kaikki ISO 11789 -standardin mukaiset mikrosirut, joissa ei ole maakoodia.

Ilmoittaessaan koiran tapahtumaan omistaja sitoutuu noudattamaan tapahtumaan liittyviä sääntöjä ja ohjeita. Tapahtuman järjestäjä tarkastaa tunnistusmerkinnän. Tunnistusmerkintä tarkastetaan ensisijaisesti koiran rekisteritodistuksesta. Mikäli koiralla on siru, jota yleisimmät lukulaitteet eivät tunnista, on koiran omistajalla oltava mukanaan lukulaite, joka kyseisen sirun pystyy lukemaan. Jos tarkastuksessa löytyy koira, jota ei ole tunnistusmerkitty, tulee järjestäjän sulkea kyseinen koira pois tästä tapahtumasta. Epäselvä tatuointi tai toimimaton mikrosiru estää koiran osallistumisen tapahtumaan.

Antidoping

Näyttelyssä noudatetaan Kennelliiton antidopingsääntöjä. Lue säännöt Kennelliiton verkkosivuilta.

Muuta huomioitavaa

Jos näyttely joudutaan perumaan järjestäjistä riippumattomista syistä, ilmoittautumismaksuja ei palauteta.

Näyttelyn järjestäjällä on oikeus kieltäytyä ottamasta koiraa näyttelyyn ilman erillistä syytä.

Näyttelyn järjestäjä ei vastaa koiran tai näytteilleasettajan aiheuttamista vahingoista.

tutustuthan etukäteen näihin sääntöihin ja ohjeisiin, jotta näyttelyssäkäynti on mahdollisimman sujuvaa ja mukavaa sinulle ja koirallesi.

Maailman Voittaja 2025 -näyttelyyn odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä eri puolilta maailmaa. Tervetuloa mukaan tapahtumaan!