Arvosteluluokat

Maailman Voittaja 2025 -näyttelyssä noudatetaan FCI:n ja Suomen Kennelliiton näyttelysääntöjä ja arvosteluokat määräytyvät tämän mukaisesti.

Huomaathan, että koiran alaikärajan tulee täyttyä viimeistään näyttelypäivänä.
Ilmoittautumisajan päätyttyä koiran kilpailuluokkaa ei voi enää vaihtaa.

Pennut7 – alle 9 kk
Junioriluokka9 – alle 18 kk
Nuortenluokka15 – alle 24 kk
Avoin luokka15 kk –
Käyttöluokka15 kk – (käyttöluokkaan oikeuttava tulos on merkittävä ilmoittautumislomakkeeseen, ulkomaiselta koiralta vaaditaan käyttötodistus, WCC)
Valioluokka15 kk – (ulkomaisilta koirilta vaaditaan valionarvotodistus)
Veteraaniluokka8 vuotta –

Pentuluokka

7 – alle 9 kk, epävirallinen luokka. Tuomari voi antaa kunniapalkinnon pennuille, jotka hän katsoo sen arvoisiksi. Paras kunniapalkinnon saanut uros- ja narttupentu osallistuu rodun paras pentu -kilpailuun.

Junioriluokka

9 alle 18 kk, eivät kilpaile CACIBista, mutta kilpailevat sertistä, juniorisertistä, rodun parhaasta juniorista ja rotunsa parhaasta koirasta. Tuomari voi niin harkitessaan esittää junioriluokan parhaalle siihen oikeutetulle koiralle kansainvälistä juniorisertifikaattia (CACIB-J).

Nuortenluokka

15 alle 24 kk, kilpailevat sertifikaatista, CACIBista ja rotunsa parhaasta.

Avoin luokka

15 kk , kilpailevat sertifikaatista, CACIBista ja rotunsa parhaasta.

Käyttöluokka

15 kk , kilpailevat sertifikaatista, CACIBista ja rotunsa parhaasta. Käyttöluokkaan oikeuttava tulos on merkittävä ilmoittautumislomakkeeseen. Ulkomaiselta koiralta käyttöluokkaan osallistumisen edellytyksenä on käyttötodistus (WCC). Mikäli tulos tai käyttötodistus puuttuu, siirretään koira automaattisesti avoimeen luokkaan.

Valioluokka

15 kk , kansainvälisille tai kansallisille muotovalioille, ulkomaiselta koiralta valioluokkaan osallistumisen edellytyksenä on valionarvotodistus. Ulkomaisen valionarvon tulee olla vahvistettu. Mikäli valionarvotodistus puuttuu, siirretään koira automaattisesti avoimeen luokkaan. Ulkomaiset muotovaliokoirat kilpailevat sertistä (mikäli koira ei ole vielä Suomen muotovalio), kaikki CACIBista ja rotunsa parhaasta.

Veteraaniluokka

8 vuotta , eivät kilpaile CACIBista, mutta kilpailevat sertistä, veteraanisertistä, rodun parhaasta veteraanista ja rotunsa parhaasta koirasta. Tuomari voi niin harkitessaan esittää veteraaniluokan parhaalle siihen oikeutetulle koiralle kansainvälistä veteraanisertifikaattia (CACIB-V). Rotunsa paras veteraani osallistuu BIS-veteraanikilpailuun.

Pariluokka

Saman omistajan samanrotuiset uros ja narttu, joita esittää yksi esittäjä. Pariluokkaan osallistuvien koirien on myös osallistuttava näyttelyssä johonkin edellä mainittuun viralliseen arvosteluluokkaan. Rodun neljä parasta paria sijoitetaan. Rotunsa paras pari osallistuu BIS-parikilpailuun.

Kasvattajaluokka

Kasvattajan 3–5 samanrotuiselle koiralle. Tuomari voi antaa ryhmälle kunniapalkinnon. Rodun neljä parasta kasvattajaluokkaa sijoitetaan. Rotunsa paras kasvattajaryhmä osallistuu BIS-kasvattajakilpailuun.

Laatupalkinnot

Laatuarvostelun tulos osoitetaan seuraavin värein:

Erinomainen – punainen
Erittäin hyvä – sininen
Hyvä – keltainen
Tyydyttävä – vihreä
Hylätty – harmaa
Ei voida kaikilta osin arvostella – ruskea

Sijoitukset

Jokaisen luokan neljä parasta koiraa sijoitetaan paremmuusjärjestykseen, jos koirat ovat saaneet vähintään laatupalkinnon ”erittäin hyvä”. Rotunsa paras osallistuu ryhmäkilpailuun.

Maailman Voittaja 2025 -näyttelyyn odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä eri puolelta maailmaa. Tervetuloa mukaan tapahtumaan!