Helsinki-tietoa

Suomen pääkaupunki, yli 660 000 asukkaan Helsinki, on moderni eurooppalainen kaupunki, jota kutsutaan myös Itämeren helmeksi.
Kuva: © Camilla Bloom / Helsinki Partners

Elokuu on parasta aikaa viettää kesää Helsingissä, sillä silloin kaupungissa tapahtuu paljon, ja sää suosii vielä matkailijoita. Keskimääräinen lämpötila Helsingissä on päivisin 17 astetta ja öisin 13 astetta. Päivisin lämpötila voi kohota yli 20 asteeseen.

Helsingin ravintolat ja kahvilat

Helsingistä löytyy ravintoloita ja kahviloita jokaiseen makuun. Elokuussa voi nauttia ulkona syömisestä ravintoloissa ja kahviloissa meren rannalla. Skandinaavisen keittiön lisäksi tarjolla on makuja eri puolilta maailmaa.

Helsingin nähtävyydet ja museot

Senaatintorin varrella kohoava Tuomiokirkko on Helsingin maamerkki. Näkemisen arvoisia ovat myös Temppeliaukion kirkko ja Oodi-kirjasto. Esplanadilla ja Kaivopuistossa voi nauttia kauniista elokuun päivistä. Kauppatorin rannasta pääsee saaristoristeilyille ja monille saarille. Suomenlinnan linnoitussaareen kulkee tiheästi lautta. Kaupungissa on monia mielenkiintoisia museoita ja gallerioita.

Tapahtumia Helsingissä

Elokuu on tapahtumien, kuten festivaalien ja konserttien aikaa Helsingissä, kun ihmiset ovat palanneet lomiltaan kaupunkiin. Elokuussa kaupungissa on myös paljon turisteja ja kaupunkielämä vilkkaimmillaan. Tietoa tapahtumista Helsingissä ja Helsingin kaupungin ylläpitämästä tapahtumakalenterista.

Julkinen liikenne

Helsingin joukkoliikenteessä voi matkustaa bussilla, raitiovaunulla, metrolla, lähijunalla tai Suomenlinnan lautalla. Lippuja voit ostaa HSL-sovelluksella, automaateista, kioskeista tai muista myyntipisteistä.

Vuorokausilipulla voit käyttää kaikkia kulkuvälineitä rajoituksetta 1–13 vuorokauden ajan. Vuorokausilipun voi ostaa automaateista, matkailuneuvonnasta tai HSL:n palvelupisteestä Rautatieasemalta.

Vuorokausilippu ladataan myyntipisteessä pahviselle kertakortille. Kertakortille ladatun lipun voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä leimauksesta. Automaatista ostettu vuorokausilippu tulostuu paperille ja on voimassa ostohetkestä alkaen.

Seutulipulla voi matkustaa vapaasti Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueilla.

Toivottavasti nautit käynnistäsi Helsingissä ja palaat toistekin!
Kuva: © Jussi Hellsten / Helsinki Partners