Tapio Kakko

Finland

Tapio Kakko, vielä viidenkympin paremmalla puolella oleva perheenisä Jyväskylästä. Kotoisin olen Iistä, mutta Jyväskylässä jo vuosia asunut. Päivätyöni teen taloushallinnon ohjelmistotalossa, asiakaspäällikkönä.
Kotona asusta kaksi lapinkoiraa, joita olen kasvattanut pienimuotoisesti vuodesta 1990 lähtien kennelnimellä Jäkäläkummun. Tuomarioikeudet olen saanut suomenlapinkoirille vuonna 2002. Arvosteluoikeudet minulla on ryhmään viisi, kolmea rotua lukuun ottamatta ja muutama arvosteluoikeus ryhmien 1 ja 9 rotuihin.  Arvostelen pääasiassa vain kotimaassa, mutta muutamia erikoisnäyttelyitä olen arvostellut mm. Ruotsissa, Norjassa, Englannissa ja Australiassa.  Toimin muutamien 5-ryhmän rotujen tuomarikouluttajana ja kokeiden vastaanottajana, sekä lappalaiskoirien jalostustoimikunnan puheenjohtajana, ulkomuototuomaritoimikunnassa sekä hoidan myös rotujärjestössämme rotuunottoja.
Omien koirien kanssa harrastan lenkkeilyä ja treenaan nuorempaa koiraa perinteisen paimennuksen kisoja varten, jos itse uskaltaisi lähteä kisaamaan. Vanhempi koira on kisannut valionarvon verran toisen ohjaajan kanssa. Sen mitä työn, lapsien harrastusten ja koiraharrastuksen jälkeen jää aikaa, yritän pitää kuntoa yllä kuntosalilla, yleensä iltamyöhään minut löytää salilta treenaamasta.