Koiran kanssa Helsingissä

Helsinki on hyvin koiraystävällinen kaupunki. Koirat ovat tervetulleita moniin majapaikkoihin, ravintoloihin ja julkiseen liikenteeseen. Helsingissä  on lukuisia koirapuistoja ja myös koirien oma saari, josta pääsee uimaan.

Kuva: © Tern bicycles / Helsinki Partners

Koirat julkisissa kulkuneuvoissa

Helsingin seudun liikenteen mukaan koiria voi kuljettaa julkisissa kulkuneuvoissa, jos niistä ei ole haittaa muille matkustajille. Lemmikeistä ei peritä maksua. Metrossa ja lähijunissa lemmikkejä voi kuljettaa vain vaunussa, jossa ei ole kieltoa osoittavaa merkintää oven ulkopuolella.

Pienet lemmikit on paras kuljettaa sylissä, isot matkustavat jalkatilassa. Asemilla on turvallisinta kuljettaa lemmikkiä hissillä.

Helsingin koirapuistot

Helsingin kaupunki on rakentanut lähes sata koirapuistoa eri puolille kaupunkia. Joissakin koirapuistoissa on erilliset aitaukset pienille ja isoille koirille. Koirille on myös muutama oma uimaranta.

Yksi koirapuistoista sijaitsee Helsingin Messukeskuksen välittömässä läheisyydessä, Radanrakentajantien ja Mäkelänkadun risteyksessä.

Pidä koira aina kytkettynä kaupungissa

Muistathan pitää koiran aina kytkettynä yleisillä paikoilla. Kytkettynäkään koiraa ei saa päästää yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikoille, toriaikana torille tai yleiseen käyttöön kunnostetulle urheilukentälle, jos sitä ei ole erikseen sallittu.

Koiran jätökset on kerättävä hoidetulla alueella.

Maailman Voittaja 2025 -näyttelyyn odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä eri puolilta maailmaa. Tervetuloa mukaan tapahtumaan!